Černý kořen

Černý kořen " Libochovický "

- kořen dlouhý 20 - 30 cm je válcovitý, tupě zakončený, tmavohnědý až černohnědý. Dužnina je krémově bílá, mramorovaná, velmi jemná, výborné chuti. Má vysokou biologickou hodnotu, obsahuje...

Dostupnost: Vyprodáno - encyklopedie

... sacharid inulin, který velmi dobře snáší diabetici. Vyžaduje časný jarní výsev, spolehlivě přezimuje na stanovišti.

ČERNÝ KOŘEN - Scorzonera hispanica
Méně pěstovaná lahůdková zelenina s výrazným dietetickým účinkem. Vyžaduje hluboké, humózní, dobře vyhnojené a hluboce zpracované půdy s dostatečnou vlhkostí. Nesnáší čerstvé organické hnojení ani přihnojování dusíkem v průběhu vegetace. Při přehnojení bývají kořeny hořké a dužnina řidší až houbovitá. Vyséváme v březnu až začátkem dubna do řádků 30 - 40 cm vzdálených. Po vzejití jednotíme na 10 cm. Spolehlivě přezimuje ve volné půdě. Sklízíme od října postupně do jara. Můžeme vysévat i v srpnu pro sklizeň v příštím roce na podzim, pak je ale nutno vylomit květní stvoly. Na podzim vyryté kořeny můžeme skladovat po celou zimu založené v písku.
V 1 gramu osiva je 60 - 80 semen.

Balení: 2,20 gramu osiva.

Přejete si, aby vaše zelenina dobře prospívala a sklízeli jste bohatou úrodu zdravých aromatických listů a plodů bez chemických látek??? Vypěstujte si vlastní "BIO" zeleninu za použití osvědčených nových přírodních hnojiv, která objednáte ZDE.