Černý kořen " Libochovický "
- kořen dlouhý 20 - 30 cm je válcovitý, tupě zakončený, tmavohnědý až černohnědý. Dužnina je krémově bílá, mramorovaná, velmi jemná, výborné chuti. Má vysokou biologickou hodnotu, obsahuje...
... sacharid inulin, který velmi dobře snáší diabetici. Vyžaduje časný jarní výsev, spolehlivě přezimuje na stanovišti.
ČERNÝ KOŘEN - Scorzonera hispanica
Méně pěstovaná lahůdková zelenina s výrazným dietetickým účinkem. Vyžaduje hluboké, humózní, dobře vyhnojené a hluboce zpracované půdy s dostatečnou vlhkostí. Nesnáší čerstvé organické hnojení ani přihnojování dusíkem v průběhu vegetace. Při přehnojení bývají kořeny hořké a dužnina řidší až houbovitá. Vyséváme v březnu až začátkem dubna do řádků 30 - 40 cm vzdálených. Po vzejití jednotíme na 10 cm. Spolehlivě přezimuje ve volné půdě. Sklízíme od října postupně do jara. Můžeme vysévat i v srpnu pro sklizeň v příštím roce na podzim, pak je ale nutno vylomit květní stvoly. Na podzim vyryté kořeny můžeme skladovat po celou zimu založené v písku.
V 1 gramu osiva je 60 - 80 semen.
Balení: 2,20 gramu osiva.
Přejete si, aby vaše zelenina dobře prospívala a sklízeli jste bohatou úrodu zdravých aromatických listů a plodů bez chemických látek??? Vypěstujte si vlastní "BIO" zeleninu za použití osvědčených nových přírodních hnojiv, která objednáte ZDE.